Procena i praćenje težine Vašeg ljubimca

Procena i praćenje težine Vašeg ljubimca

Kao vlasnici kućnih ljubimaca, trebamo stalno imati na umu da je težina ključni faktor za opšte zdravlje i dobrobit naših ljubimca. Održavanje idealne težine je efikasan način da se smanji rizik od različitih zdravstvenih problema, uključujući dijabetes, srčane bolesti, pa čak i reproduktivne probleme. Uz stručnu podršku Farmina Genius savetnika i Vašeg veterinara, Vaš ljubimac će biti zdrav i srećan. Otkrijmo zajedno kako pravilno meriti težinu svog ljubimca i kako je uvek održavati pod kontrolom!

Kako jednostavno proceniti težinu svog ljubimca
Da bismo počeli, krenimo od osnova. Procena težine Vašeg ljubimca prvenstveno zavisi od njegove veličine. Manji ljubimci poput minijaturnih pasa, štenaca i mačića mogu se izmeriti pomoću običnih kuhinjskih vaga. Ova tehnika omogućava precizno merenje u gramima, što je posebno važno kod veoma malih pasa, gde i nekoliko grama može praviti razliku.
Srednje veliki psi i mačke mogu se izmeriti na običnoj vagi, bilo da stoje direktno na njoj ili ih držite u naručju. Kada obavite ova dva koraka, razlika između dve težine otkriva težinu Vašeg ljubimca.

Za velike pse preporučuje se specijalna vaga, ali ne brinite! Roditelji kućnih ljubimaca uvek mogu koristiti posebne vage dostupne u našim Farmina Genius centrima ili kod lokalnih veterinara. Ako niste sigurni gde se nalazi najbliži Farmina Genius centar, slobodno pitajte svog lokalnog Genius savetnika.

Farmina Genius saveti
  • Ukoliko možete podići svog psa bez problema, koristite standardnu vagu. Stanite na vagu, a zatim podignite svog ljubimca i oduzmite svoju težinu od ukupne.
  • Kako bi rezultati merenja bili validni, preporučuje se merenje ljubimca u isto vreme. Najbolje je merenje ujutru, pre prvog obroka.
  • Ako Vaše štene ili mače ne može mirno da sedi na kuhinjskoj vagi, pokušajte na standardnoj vagi, što može biti jednostavnije.
  • Ako je Vaš pas prevelik za standardnu vagu, postavite ga na veću i stabilniju platformu. Onda samo oduzmite težinu platforme od ukupne težine prikazane kada Vaš ljubimac stane na nju.

Praćenje težine Vašeg ljubimca je sada na dohvat ruke
Nakon što ste koristili preporučena rešenja za merenje težine svog ljubimca, vreme je da utvrdite njegovu idealnu težinu uz pomoć Genius savetnika. Počnite preuzimanjem besplatne Farmina Genius aplikacije i uključivanjem svog ljubimca u Pet Care Program.
Beležite težinu svog ljubimca i ostanite u kontaktu sa Genius savetnikom koji će Vam kreirati dinamičan plan ishrane. Plan će uzeti u obzir specifične potrebe Vašeg ljubimca, pomažući mu da postigne ili održi idealnu težinu. Vaš veterinar će prilagođavati plan ishrane kako bi odgovorili na promene u aktivnostima ili drugim potrebama koje se javljaju tokom različitih životnih faza.

Vaš ljubimac neće samo postići idealnu težinu već će uživati u raznovrsnim ukusnim receptima koje smo pažljivo pripremili! Ne čekajte više! Preduzmite prvi korak ka dobrobiti svog ljubimca - procenite njegovu težinu i preuzmite Farmina Genius aplikaciju! Naši stručnjaci su tu da Vam pruže podršku.

Farmina Genius aplikacija