Putovanje sa psom: Korisni saveti

Putovanje sa psom: Korisni saveti

Vodite psa na odmor? Putovanje sa ljubimcem zahteva strpljenje i planiranje. Evo kako da boravak u hotelu za ljubimce bude prijatan i bez stresa.

1. Izaberite pet-frinedly hotel
Odabir pravog hotela je prvi korak ka bezbrižnom putovanju i putovanju bez stresa. Evo nekoliko saveta:
  • Proverite recenzije drugih vlasnika kućnih ljubimaca.
  • Proverite pogodnosti: Da li imaju hoteli stvari kao što su kreveti i posude za kućne ljubimce
  • Pozovite hotel unapred da potvrdite njihovu politiku o ljubimcima i da li postoje ograničenja u vezi veličine, rase i broja ljubimaca.
  • Postavite pitanja da biste bili sigurni šta da očekujete.
Neki hoteli nude i usluge konsijerža za ljubimce koji Vam mogu pomoći da pronađete obližnje parkove i restorane prilagođene ljubimcima. Pronađite najbolju opciju za Vas i Vašeg ljubimca!

2. Spakujte sve neophodne stvari
Kao što ne biste izašli iz kuće bez osnovnih stvari, pobrinite se da Vaš ljubimac ima sve što mu je potrebno za ugodan boravak. Evo i liste:
  • Neophodna dokumenta: Ponesite kartone o vakcinaciji, zdravstvene sertifikate i identifikacione oznake. Proverite specifične zahteve hotela i regiona u koji putujete.
  • Hrana i voda: Spakujte dovoljno hrane i činiju za vodu. Promena ishrane može izazvati stomačne probleme.
  • Igračke i krevet: Ponesite krevet, ćebe i omiljene igračke Vašeg ljubimca kako bi se osećao prijatno.
  • Zdravstvene potrepštine: Ponesite lekove, sredstva protiv buva i krpelja, komplet prve pomoći za ljubimce i kopiju zdravstvenih kartona.
  • Sredstva za negu: Četke, makaze za nokte i maramice za ljubimce
  • Sredstva za čišćenje: Kese za izmet I malu lopaticu.
Ne zaboravite da instalirate Farmina Genius aplikaciju kako bi Vam sve informacije o ljubimcu bile pri ruci, I da se povežete sa Farmina savetnikom za ishranu.

Farmina Genius aplikacija

3. Identifikacija
Bezbednost je najvažnija. Uverite se da Vaš ljubimac uvek nosi ogrlicu sa ažuriranom identifikacionom oznakom. Ako Vaš ljubimac ima mikročip, uverite se da su kontakt informacije u njemu ažurirane.

4. Planirajte aktivnosti za ljubimce
Dobro istražite mesto gde putujete. Potražite obližnje parkove za pse, pešačke staze ili plaže. Neki gradovi nude izlete ili događaje prilagođene ljubimcima. Planiranje ovih aktivnosti pomaže da Vaš ljubimac ostane aktivan, smanjujući stres i anksioznost. Ne ostavljajte svog psa samog na duži period!

5. Održavajte rutinu
Ljubimci vole rutinu. Držite se redovnog rasporeda hranjenja, šetnje i spavanja što je više moguće. Ova doslednost pomaže ljubimcu da se oseća sigurnije i smanji anksioznost zbog putovanja.

6. Poštujte pravila hotela i druge goste
Držite svog ljubimca na povocu u zajedničkim prostorijama, izbegavajte da ga ostavljate samog u sobi na duži period i sprečite ga da preterano laje ili uznemirava druge goste. Uvek čistite za svojim ljubimcem, kako unutar tako i izvan hotela.

7. Osigurajte sobu
Pre nego što dozvolite ljubimcu da istražuje hotelsku sobu, uradite brzu bezbednosnu proveru. Uverite se da su prozori i balkoni bezbedni, uklonite sve male predmete koje bi mogli da progutaju i postavite udoban ugao sa njihovim krevetom i igračkama.

8. Pripremite se za hitne slučajeve
Istražite najbliže veterinarske klinike i neka Vam budu pri ruci njihove kontakt informacije. Takođe je pametno pronaći veterinara hitne pomoći koji radi 24 sata. Priprema za hitne slučajeve pruža Vam mir i omogućava da brzo rešite sve zdravstvene probleme koji se mogu pojaviti.

9. Pazite na čistoću
Pomozite u održavanju čistoće hotela tako što ćete obrisati šape svog ljubimca nakon šetnje i koristiti kese za izmet da očistite za njima. Ako se Vaš ljubimac mnogo linja, koristite valjak za skidanje dlaka ili prenosni usisivač. Održavanje sobe čistom osigurava prijatan boravak Vama i budućim gostima.

10. Nagradite svog ljubimca
Putovanje može biti stresno za kućne ljubimce, pa ih poslasticama, ljubavlju ili igrom nagradite za lepo ponašanje.

Zaključak
Prateći ove savete, možete obezbediti prijatno i nezaboravno putovanje kako Vama, tako i Vašem krznenom prijatelju. Putovanje sa kućnim ljubimcima može ojačati vašu vezu i pružiti jedinstvena iskustva koja će zauvek ostati u vašem sećanju. Uživajte u putovanjima i stvarajte predivne uspomene sa svojim ljubimcem!